Pera de Lleida ja té el registre definitiu europeu com a Denominació d’Origen

Us adjunto una notícia del diari Segre de 15 de març i que em sembla força interessant:

  • 1

La pera Conference lleidatana...

La pera Conference lleidatana és la més dolça d’Europa.
| LLEIDA
La Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida ha estat inscrita definitivament en el registre de Denominacions d’Origen Protegides i d’Indicacions Geogràfiques Protegides de la Comissió Europea, segons ha informat Afrucat.
Aquesta inscripció representa el reconeixement oficial de la Comissió a la Pera de Lleida, en les seves varietats de Blanquilla, Llimonera i Conference, i a les seves característiques úniques que li confereix el territori en el que es cultiva. (el Segrià, la Noguera, l’Urgell, el Pla d’Urgell i les Garrigues).
Aquest registre definitiu representa la culminació d’un procés que es va iniciar l’any 2004, impulsat per Catalònia Qualitat, i que tenia com a objectiu destacar les qualitats diferencials de la producció de peres lleidatanes front a la resta i identificar aquesta qualitat superior en el punt de venda, traslladant aquesta informació al consumidor.
Font: http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/pera-de-lleida-ja-te-el-registre-definitiu-europeu-com-a-denominacio-dorigen/

Deja un comentario