Subvencions del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya

El 28 de desembre es van publicar les bases i la convocatòria del Programa LEADER per a la diversificació econòmica de les zones rurals de Catalunya.

El programa, què ofereix ajudes a fons perdut de fins al 35% de les inversions, amb un límit de 200.000 Euros per a empreses, treballadors autònoms i institucions dels territoris inclosos, s’estructura en quatre eixos o mesures:

  • 12301: Millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris.
  • 312: Creació i desenvolupament de microempreses.
  • 313: Foment d’activitats turístiques.
  • 323: Conservació i millora del patrimoni rural (ajuntaments i consells comarcals).
Les inversions, que han de tenir una despesa mínima subvencionable de 12.000 € s’han de realitzar durant els propers tres anys, i han de mantenir-se en funcionament durant 5 anys. En queden excloses aquelles persones o empreses que poden acollir-se als plans de millora del Contracte Global d’Explotació, pel que principalment s’han d’adreçar a l’àmbit de la millora de la comercialització, és a dir, que les inversions específicament orientades a millora productiva en quedarien fora.
És una oportunitat excel·lent per beneficiar-se d’aquest programa, pel que, si teniu un projecte que creieu que pot ésser beneficiari, us animem a contactar amb nosaltres sense cap compromís i us solucionarem tots els dubtes que us puguin sorgir.

Deja un comentario